Orientació acadèmica i professional

El procés d’orientació acadèmica i professional a l’ESO necessita de la corresponsabilitat entre la família i l’institut. És important que us poseu en contacte amb el tutor/a o orientador/a del centre educatiu on el vostre fill estudia. Entre tots l’ajudareu a prendre la decisió més adequada.
Des dels centres educatius es fa reflexionar els alumnes sobre els seus interessos, motivacions, capacitats i límits, i també sobre el seu historial acadèmic i en què consisteixen les diferents opcions formatives postobligatòries.
D’altra banda, els pares i les mares sou els que millor coneixeu els fills i és decisiu el vostre paper d’acompanyament des de casa. La vostra opinió pot influir i condicionar la seva elecció. Per això, és important que dediqueu un temps a valorar amb ells les seves opcions i els acompanyeu en la tria.
Aquest acompanyament cal fer-lo a partir del diàleg i escoltant les seves opinions. Tingueu present que han de ser ells els que han de prendre la decisió i responsabilitzar-se’n.
Els aspectes que intervenen en la tria d’estudis, i dels quals heu de fer que s’adonin són els següents:
- les seves habilitats i interessos
- les seves capacitats
- el seu rendiment acadèmic
- els diferents ensenyaments i les característiques d’aquests
- les vies d’accés als ensenyaments
Altres factors que es poden tenir en compte a l’hora de decantar-se per una opció són l’accés a beques i ajuts.
ESO | BATX | FP | CICLES |