Informació sobre el projecte GEP

Des de finals del curs 21-22 el nostre institut està immers en el projecte GEP (Generació Plurilingüe) per a la millora de la comunicació de l´alumnat en llengua anglesa, de manera que afavorirem que en un futur puguin relacionar-se amb la resta del món, tant a nivell personal com laboral, en diverses llengües.

Aquest curs 21-22 ja hem posat en marxa el projecte seguint les directrius que ens van marcant des de Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d´Ensenyament, que són els encarregats d’aquest projecte d’innovació pedagògica. Per tal de poder posar en marxa aquest projecte al nostre centre, s’ha creat un grup impulsor format per professores i professors de l’institut amb titulació B2 en llengua anglesa a més de tenir les titulacions dels cursos de l´AICLE i del GEP. En els què s´aprenen estratègies per elaborar materials de diferents graus cognitius, varietat de textos i de treballs cooperatius de manera que es done un reforç positiu a l´evaluació competencial a tot el gran ventall d´alumant del centre.

El grup impulsor ha de seguir les directrius que ens van indicant i una d’aquestes directrius és que el projecte s’ha de començar a establir al centre de forma esgraonada (aplicant-lo només en alguns cursos, no en tot el centre de cop), per tal que sigui més fàcil poder fer un seguiment, avaluar i detectar punts febles a les activitats que es plantegen.

És per això que el grup impulsor ha decidit dur a terme les següents activitats:

  • 1 ESO: a l´àrea de matemàtiques s´aniran fent activitats en les unitats didàctiques més adequades.
  • 2n ESO: a l`area de ciències s´aniran fent activitats de mica en mica i es pretén ampliar en el moment que puguem utilitzar de nou el laboratori, reutilitzat com a classe per complir els protocols de la pandemia.
  • 3r ESO: a la matèria de biologia en cada unitat didàctica es treballaràn conceptes, documentals…
  • 4t ESO: a la matèria d´informàtica i sobretot en programació cal treballar en llengua anglesa per a que l´alumnat pugui entrar de ple en aquest món.

De cara al curs vinent, esperem poder anar ampliant a d’altres cursos.Tot i així, també us volem dir que la resta de nivells que no participen directament del projecte continuen amb les seves classes d´anglès com sempre i hem demanat la figura d´un speaker (auxiliar de conversa nadiu) per dinamitzar encara més la matèria.

En aquesta secció anirem presentant alguns treballs realitzats pel nostre alumnat en el marc del projecte GEP durant aquest curs. Comencem per una activitat de 3r i 4t d’ESO anomenada “BOOKFACE”, que vincula el GEP amb el projecte d’impuls de la lectura. Es va fer durant aquest proppassat curs 2021-22 i es tractava de dissenyar una composició on es presenta un llibre generant un efecte fotogràfic amb la seva portada, veieu a continuació el resultat. Seguirem informant més endavant en noves activitats.

PDF Embedder requires a url attribute


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

Top