X Concurs Odissea 2021 – III Concurs FotOdissea

(Cliqueu a llegir més per veure tota l’informació)

El 22, 23, 24, i 25 de març els grups de Llatí i Grec de 1r de batxillerat del nostre institut van participar en el Concurs Odissea 2021 que organitza, com cada any, l´Associació de Professorat de Llegües Clàssiques de Catalunya, amb el patrocini enguany de: ICAC, SEEC, SCEC, MAC i Iberia Graeca.

Van participar 4 grups del nostre centre, 10 alumnes en total, i l’ordre guanyador va ser el següent:

1r lloc: GAIAS

2n lloc: LAS NIKE

3r lloc: MERAKI

4t lloc: LOS CERBEROS

El tema sobre el qual giraven les preguntes del concurs d’aquest any era “L​a salut i la malaltia a Grècia i Roma” en la vida quotidiana, la mitologia, en la història i en la literatura clàssica.  Les respostes havien de resoldre’s en el termini d’un dia i vam aprofitar les classes per treballar tots plegats la temàtica proposada amb lectures i vídeos complementaris.

L’alumnat va quedar ben sorprès en saber que els grecs i els romans van patir fets tan semblants com nosaltres ara amb la pandèmia (la pesta d’Atenes o la pesta antonina), que també valoraven a grans metges (Galè, Hipòcrates) i utilitzaven remeis d’higiene i salut semblantment a nosaltres, però de manera més rudimentària (dentiscalpium, valetudinarium).

Per acabar de manera relaxada, alguns dels alumnes també van participar de manera voluntària al III Concurs FotOdissea, amb l’elaboració de mems amb la temàtica girant al voltant d’aquest concurs. Podeu veure tots els mems aquí: https://www.instagram.com/aplecclassiques/

De ben segur, una setmana ben motivadora i engrescadora amb el simple objectiu d’aprendre i encuriosir-se per aquests avantpassats nostres.

Molt bona feina a totes i especialment al noi de la classe per la seva rapidesa en una de les respostes: 3 segons!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Top