Com ens organitzarem per prevenir la COVID-19?

En aquest article trobareu les normes i mesures que hem preparat per tornar a l’institut amb la màxima seguretat possible davant de la pandèmia.

Benvolgudes famílies,

Cercant un equilibri entre la necessitat de garantir la salut i la voluntat de tornar a l’ensenyament presencial, s’han previst de cara al curs 2020-21 les següents normes i mesures de seguretat previstes per les instruccions del Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament:


Caldrà portar-la en tot moment: pel carrer al venir al centre, en el moment d’entrar, a classe i al pati amb excepció dels llocs autoritzats (espais per menjar i a l’aire lliure).

S’ha reduït el nombre d’alumnat per aula per garantir la mínima distància de seguretat, concretament s’han fet 4 grups a cada nivell d’ESO i 3 grups a 1r de Batxillerat enlloc de 2 i cap grup superarà els 23 alumnes. Els de 2n de Batxillerat però tindran aules més grans.

A l’inici i al final de cada classe s’obriran les finestres per ventilar l’aula.

Es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les aules, i serà obligatori desinfectar-se les mans en el moment d’entrar i de sortir de cada espai.

Durant la classe l’alumnat no es podrà moure de l’espai que té assignat per tal de mantenir la distància mínima d’un metre.

S’organitzaran els grups de manera que l’alumnat i el professorat coincideixin sempre amb un grup, màxim dos. El grup bombolla de cada alumne/a serà la seva classe.

Per compensar la immobilitat a l’aula, enlloc d’un esbarjo se’n faran dos. A més, hi haurà dos horaris diferents: els grups de 1r cicle d’ESO (1r ESO i 2n ESO) i 1r de Batxillerat entraran a les 8:30, els grups de 2n cicle d’ESO (3r ESO i 4t ESO) i 2n de Batxillerat a les 8:00 h.

Els desplaçaments pel centre es faran per escales separades segons els nivells (1r ESO escala blava, 2n ESO vermella etc), també els WC estaran separats. Tot plegat farà que l’alumnat d’un determinat nivell no coincideixi pel centre amb la resta de nivells.

El recinte del pati s’ampliarà a la part corresponent de Batxillerat i es dividirà per zones per mantenir la traçabilitat i no coincidència dels grups.

El professorat preveurà continguts telemàtics per no perdre el seguiment de les classes en cas de confinament. Hi haurà intercanvi d’informació constant entre el centre, les famílies i les autoritats sanitàries.

Per motius de seguretat, els primers dies NO HI HAURÀ SERVEI DE CANTINA. Estem preparant un espai de cantina exterior per recuperar aquest servei en condicions de seguretat (ventilació i distància suficients per poder treure’s la mascareta). Mentrestant i fins nou avís HAURAN DE PORTAR L’ESMORZAR I BEGUDA DE CASA (les fons públiques també romandran amb restriccions).

També per motius de seguretat i fins nou avís, NO HI HAURÀ SERVEI DE TAQUILLES. Estem preparant la seva re-ubicació per recuperar el servei més endavant.

Per més informació podeu anar a: ORGANITZACIÓ / PLA D’ORGANITZACIÓ COVID


2 comments on “Com ens organitzarem per prevenir la COVID-19?
 1. Núria Viñals ha dit:

  Bon vespre.
  Heu comentat l’horari d’entrada al centre de 1r i 2n ESO però no heu fet cap menció de 3r i 4rt de la ESO.
  Hem podriau dir a quina hora entraràn els alumnes de 4rt de la ESO.
  I si les sortides seràn esglaonades o no.
  Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Top