Bona acollida al centre de les proves d’accés a la universitat

Entre els dies 7 i 10 de juliol, l’Institut Creu de Saba ha acollit, a petició de la comissió organitzadora, les proves d’accés a la universitat per a l’alumnat de tots els centres de secundària d’Olesa. És el primer any que s’utilitzen instituts de secundària com el nostre com a seus de les PAU, degut a la necessitat d’extremar les mesures de seguretat a causa de la pandèmia.

Control d’accés a través del pati amb mesures de seguretat pel COVID-19

Les proves s’han desenvolupat sense incidències, de fet volem expressar el nostre agraïment pel comportament responsable, col·laborador i facilitador de tot l’alumnat i professorat que heu participat. Tothom ha seguit al peu de la lletra les indicacions de la comissió organitzadora sobre mesures de seguretat, itineraris per l’edifici, comportament a l’aula i respecte entre companys i vers el professorat col·laborador. També és de destacar la bona entesa entre els representants del centre, la comissió organitzadora i representants de la resta de centres participants.

Fotos: Laia Sistero (professora)

També volem destacar la valoració molt positiva que s’ha fet d’aquesta primera experiència de proves d’accés en un institut. Pel retorn que ens ha arribat del professorat, alumnat i representants de la comissió organitzadora, s’han fet evidents els avantatges de fer les PAU en un institut, i val la pena que aquest format tingui continuïtat en el futur perquè l’alumnat se sent més còmode i més acollit, menys condicionat pels desplaçaments i en un entorn que li és molt més proper i amb el que està familiaritzat.

Exemple de zonificació: per garantir la seguretat s’han generat itineraris i limitat determinats accessos del centre.

Finalment, destaquem que l’aplicació de les mesures de seguretat ha servit com a simulació del que molt probablement serà l’escenari d’inici de curs a partir del mes de setembre: diferents itineraris segons el grup, mascaretes i ampliació de les distàncies entre alumnes i dels espais de treball. En aquest sentit, considerem oportú publicar aquí les normes de seguretat que s’han difós entre l’alumnat participant. Us convidem a llegir-les tot i que més endavant publicarem quines seran les normes a seguir durant el proper curs com a mesures de seguretat pel COVID-19. Aquestes normes de les PAU poden servir per fer-nos una idea:

Full_informatiu_alumnat_mesures_prevencio_PAU

Acabem reiterant: moltes gràcies a totes i tots que heu fet possible aquesta bona acollida de les PAU!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Top